Miért jobb?

Miért jobb a szappan?Szappan vagy tusfürdő?

Az utóbbi években rendkívül elterjedt, hogy az emberek tusfürdőt vásárolnak. Nem tudatos választás volt ez, hanem inkább a reklámok hatása, és persze az üzletek polcain szinte csak ezeket lehetett megtalálni. Azt hallottuk, hogy milyen jól tisztít, habzik, és jó az illata. Azt, hogy anyáink és nagyanyáink még szappannal mosták az arcukat, és nem ismerték a pattanásos bőrt, szinte már feledésbe merült. Ha szappant kapott mégis valaki, akkor betette a fehérnemű közé, vagy ha használta, akkor azt tapasztalta, hogy szárítja a bőrt. Ezek voltak az úgymond „luxus”szappanok.

Gondoljuk végig mi történt! A régi idők szappanai nem voltak túl vonzók és illatosak, de más lehetőség nem lévén ezt használták az emberek. A tusfürdők megjelenésével előtérbe került, hogy az illat milyen fontos szerepet játszik. Az persze idővel derült ki, ha kiderült egyáltalán, hogy a bennük lévő szintetikus anyagok és szintetikus illatok milyen sok embernél okoztak, okoznak bőrproblémákat: száraz bőrérzet, allergia, ekcéma, pikkelysömör, stb. Nem tudni, hogy milyen nagy szerepe van mindezek elterjedésében a tusfürdőnek. A tusfürdők ugyanis szinte lemoshatatlan érzetet keltenek, síkos marad a bőr a használatuk után, vagyis szárítanak.

Mostanában újra felfedeztük a szappanok világát, most már megjelentek a tiszta, természetes szappanok vagy natúr szappanok. Ilyen a Mindig Szappan termékcsaládja. Ezek abban különböznek a régebbi illatos luxus szappanoktól, hogy csak tiszta növényi olajok, gyógynövények és illóolajok találhatók bennük. Nem tartalmaznak szintetikus színező és illatanyagokat, valamint kőolajszármazékokat. Ezek a szappanok túl a kellemes illaton – ami persze azonnal vonzóvá teszi őket – még olyan tulajdonsággal is rendelkeznek, hogy visszazsírozzák a bőrt. Vagyis a testápolók használata szinte feleslegessé válik. A testápolókban is sok olyan összetevő megtalálható, ami gátolja a bőrlégzést, és újabb bőrproblémákat generál.

Visszatérve a Mindig Szappanokhoz: a tisztító hatáson és a kellemes illaton túl még olyan testápoló és tápláló természetes anyagok is fellelhetők bennük, mint a méz, a csokoládé, a fahéj, a mák, a zab, a holt tengeri iszap, a levendula, a körömvirág, a geránium olaj, teafa olaj, stb. A különböző szappanok más és más bőrtípusra és bőrproblémára nyújtanak hathatós megoldást.

A Mindig Szappanok közül én a gerániumos szappant próbáltam ki először. Valószínűleg az illata miatt választottam, mert az egyik kedvencem a rózsaillat. Ez a szappan antiszeptikus, gombaölő, egyensúlyban tartja a bőr faggyútermelését, feszesít, nyugtat, regenerál. A geránium vagy gólyaorr illata a rózsáéra hasonlít, ezért geránium-rózsának is szokták nevezni.

A natúr szappanok  használata után enyhülnek a tünetek, nem kell azonnal gyógyszerekkel vegyszerekkel kezelni a bőrt. Tehát én, mint kozmetikus a natúr szappanokra szavazok, és ezt ajánlom mindenkinek. Bartháné Varga Mária kozmetikus.